Bytt blogg!


Bytt blogg till nathalieisaksen.blogg.se

Vägra dun !


Kalla Fakta har, som säkert många redan hört, uppmärksammat dunmarknadens fruktansvärda verklighet. Imorgon Söndag 19.20, kommer Kalla Fakta att återigen uppmärksamma detta. Missa inte det!

På Djurens Rätts hemsida (djurensratt.se) kan du skriva till de 10 största svenska företag som säljer dun. Djurens Rätt har redan färdiga protestbrev som kan skickas till dessa företag, men bäst är ju om du själv skriver ett brev och skickar.

Men det allra bästa som man  kan göra är ju såklart att bojkotta alla dunprodukter! Det finns redan ett flertal material som istället kan användas, dessa är Qualofill, Fiberfill, Polarguard och Thinsulate.

De flesta företag som säljer dun hävdar att dunet inte har plockats på detta sätt, men detta är enormt svårt att kontrollera, då leverantörerna såklart bara vill tjäna pengar. Om dunet har kommit ifrån levande fåglar eller redan slaktade fåglar är idag omöjligt att kontrollera. Om man vill vara säker så får man helt enkelt sluta att köpa prudukter med dun i!


Gå in på Djurens Rätt och skriv ett brev till dessa företag du också.

http://www.djurensratt.se/portal/page?_pageid=33,8060247&_dad=portal&_schema=PORTAL




stenåldern var väl förbi?

Vafan! Vi lever inte längre i en tid då vi måste klä oss i päls och skinn för att överleva!

Jag är trött på alla gubbstruttar som vinglar fram på gatorna iförda PÄLSmössor.
Jag är trött på alla "fina" kärringar som målat läpparna röda och går iförd långa kappor i päls (många döda djur där) och känner sig vackra. Och jag är riktigt jävla trött på alla ungdomar som gjort pälsmössorna (och även pälsjackorna) till en trend! En jävla trend, ett MODE att klä sig i döda djur?!

Jag fattar inte grejen.
Klär man sig i päls för att någon har fått för sig att det är en trend?
Är det en status grej som ska skrika ut "jag är rik se på mig" ?

Inte fan är det för att hålla värmen iaf. Kläder har vi idag och djur är inte kläder!

Är det skönt? Ja, då är du en jävla stor egoist och borde skämmas!

-

Jag kan då iaf inte bortse ifrån den verklighet som finns framför ögonen på oss, eller blunda för allt som dessa djur utsätts för.

Dem som använder päls och väljer att köpa detta trots att det finns fuskpäls (och för guds skull faktiskt VARMA kläder, icke gjorda på djur) är dem skyldiga. Utan konsumenter - ingen tillverkning!



Verkligheten är inte långt borta..





Gott med gåslever?


Många Svenskar ser gåslever som en delikates och serverar detta vid "finare tillfällen". Det många säkert inte vet är hur gåslever blir till. Ja för det är inte så att levern bara tas ut efter slakt, den utsätts för en hel del saker INNAN den är färdig att leverera.

Foie Gras går till så att man tvångsmatar ankor och gäss med så stora mängder mat så att levern sväller upp till 10 gånger större än sin normala storlek. Detta görs genom att maten pressas ner genom strupen med hjälp av en pump eller metallstav. Tvångsmatningen orsakar även stort lidande för dessa djur.

Foie Gras leder till att många djur kvävs till döds av matmassorna och ibland kan deras organ "sprängas" sönder så inte deras kroppar klarar av att hantera all mat.








Nedan : En film om hur detta går till..


RSS 2.0